Verrassende varianten op vol-au-vent
Voor echte fans
Zo dol op je koninginnenhapje dat je het wel elke dag zou willen eten? Dat kan: met deze verrassende varianten op vol-au-vent serveer je steeds een nét iets anders gerecht. Ideaal voor wie houdt van afwisseling, maar toch verknocht is aan de klassieker.
Zacht kippenvlees, champignons en balletjes in een romige saus, nog het liefst geserveerd in een luchtig bladerdeegnestje met homemade kroketjes erbij… Vol-au-vent is al decennialang de brasseriefavoriet bij uitstek: En: met een beetje creativiteit kun je eindeloos variëren zodat het nooit saai wordt, zelfs als je de topper wekelijks (of om de dag – we oordelen niet) op het menu zet.
Verrassende varianten op vol-au-vent
Of je nu vegetariër bent, zin hebt in vis, of gewoon iets nieuws wil proberen: deze verrassende varianten op vol-au-vent geven een originele twist aan de klassieker.
- Maak het vegetarisch met groente, tofoe of vleesvervangers, of zelfs vegan met plantaardige alternatieven voor zuivel.
- Verras met vis: bereid je vol-au-vent eens met vis of scampi's in plaats van gevogelte en gehaktballetjes.
- Nieuwe verpakking: maak er een pasteitje of een pie van, of vervang het klassieke bladerdeegkoekje door een knapperige blader- of filodeegkorst.
Lees ook…
- Welke kip gebruik je het best voor vol-au-vent?
- Hoe zorg ik dat mijn saus voor vol-au-vent niet te dun wordt?
- Is het nu vol-au-vent, videe of koninginnenhapje en wat is het verschil?
- Typisch Belgische recepten: de 10 populairste klassiekers die je móét proeven
- Vol-au-vent: met deze tips krijg je dé klassieker onder de knie
10 verrassende varianten op vol-au-vent
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.