Pasteitjes met ham en erwtjes
bereiding
- 
                        1 Snij de ham in reepjes. Spoel de preistengels, snij ze in stukken van 2 cm. 
- 
                        2 Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de prei 3 minuten. Doe er de diepvriesdoperwtjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Giet af en bewaar de bouillon. 
- 
                        3 Zet de bladerdeegbakjes in de oven op 100° C. 
- 
                        4 Breng de bouillon weer aan de kook. Roer de bloem los in een kopje koud water. Doe bij de kokende bouillon en roer goed glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Voeg er de room aan toe en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. 
- 
                        5 Doe de groenten en de ham bij de hete saus. Laat nog heel even goed doorwarmen. 
- 
                        6 Verdeel over de warme bladerdeegbakjes en serveer. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                