Recept

Vol-au-vent ovenschotel met bladerdeegkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke variant op de klassieker. Lekker met een kruidensalade erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.Bak het spek in een beetje olijfolie lichtjes bruin. Pel en snipper de ui voeg samen met de geperste knoflook bij het spek. Roerbak 2 minuten. Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Voeg beide groenten toe aan het spek en roerbak 5 minuten verder.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Giet er de room bij, voeg de peterselie toe en breng op smaak met het citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Schep de groenten met het spek onder de saus.

  3. 3

    Stort de vol-au-vent in een ovenschaal. Rol het deeg uit, dek er de schaal mee af en vouw de randen naar binnen. Bestrijk het deeg met wat melk en zet de schaal 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vol-au-vent ovenschotel met bladerdeegkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!