Recept

Vol-au-vent met boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Jolien: "Als ik echt heel eerlijk ben, scoor ik het meest met... zelfgemaakte vol-au-vent! Ik koop biologische kip van de beste kwaliteit, trek zelf bouillon die ik uren laat sudderen, haal bladerdeeggebakjes bij een goede bakker en om het extra feestelijk te maken, maak ik het niet met Parijse champignons, maar met een mengeling van bospaddenstoelen. Nostalgie met een eigentijdse toets."

bereiding
  1. 1

    Schil de ui, de wortel en de selder, snij ze grof en fruit ze aan in olie. Leg de kip en de kruiden (tijm, laurier, steranijs, zwarte peperbollen) op de gestoofde groenten, kruid met peper en zout, giet er 2 liter water bij en breng aan de kook. Zet eens het water kookt het vuur zachter en laat alles 1 tot 1,5 uur trekken onder deksel.

  2. 2

    Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik een deel (500 ml) voor de vol-au-vent. Bewaar de rest in porties voor later.

  3. 3

    Pluk het kippenvlees van de botjes en rol balletjes van het gehakt. Blancheer de balletjes kort in de bouillon. Haal ze er weer uit. Maak de boschampignons schoon en scheur grote exemplaren in stukken.

  4. 4

    Smelt 50 gram boter in een grote stoofpot. Strooi er de bloem door en laat even droogkoken. Blus met 300 à 500 milliliter kippenbouillon en laat inkoken. Voeg de boschampignons, de balletjes en daarna de room toe. Voeg ook het kippenvlees toe en breng nog op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de bladerdeegbakjes volgens de instructies op de verpakking. Vul de bakjes met de vol-au-vent. Strooi er vlak voor het serveren nog wat peterselie over en werk extra feestelijk af met kruiden naar keuze. Lekker met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vol-au-vent met boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!