Panzanella is een traditionele Italiaanse broodsalade, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Toscane. Het is een gerecht dat bekendstaat om zijn eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten en is ideaal voor zomerse dagen. Panzanella is ontstaan als een gerecht van arme boeren, die restjes oud brood gebruikten om een voedzame maaltijd te maken. Het is een klassieke manier om verspilling van voedsel tegen te gaan, aangezien het brood dat anders weggegooid zou worden, opnieuw wordt gebruikt.
Lees ook …
Panzanella, 14x anders
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Panzanella met ciabatta, tomaten en mozzarella
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Panzanella met homemade pesto
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met gepocheerd ei, gegrilde perzik en eendenborst
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met burrata en perzik
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met gegrilde makreel, mozzarella en druiven
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella van gegrilde groenten
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met gebakken kip
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spinaziepanzanella met gerookt spek, zuurdesembrood, erwtjes en tuinkers
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met geschroeide schelvis, erwtjes en jonge wortel
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met gegrilde perzik en buffelmozzarella
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella met mango, komkommer, feta en dragondressing
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Panzanella van gegrilde courgette en mozzarella met merguezworstjes