Recept

Panzanella met gebakken kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Panzanella is eigenlijk een Italiaanse armeluissalade. Traditioneel werden er de laatste restjes oud brood in verwerkt. Maar deze broodsalade is ook gewoon erg lekker! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten en de komkommer en snij ze in blokjes. Pel de rode ui en snij ’m in halve ringen.

  2. 2

    Snij het brood in blokjes en bak ze even krokant in een pan met wat olijfolie.

  3. 3

    Hak de helft van het basilicum fijn. Meng het basilicum met de blokjes tomaat, de komkommer, de rode ui en de broodcroutons. Breng op smaak met peper en zout, de balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Kruid de kippenblokjes met peper, zout, kipkruiden en de Italiaanse kruiden en bak ze in de pan in wat olijfolie.

  5. 5

    Schik de rucola op de borden. Schik er de tomaat-komkommermengeling, de broodcroutons en de kippenblokjes op. Werk af met wat extra olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met de parmezaanschilfers en enkele blaadjes vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met gebakken kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!