Recept

Panzanella van gegrilde courgette en mozzarella met merguezworstjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Seizoenstopper van Libelle Lekker-chef Natalie.

Tip: “Kies in het ­seizoen voor een mix van groene en gele courgettes”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de muntdip. Pel de knoflook. Mix alle ingrediënten fijn in de blender, kruid de dip met peper en zout en zet koel weg.

  2. 2

    Snij het brood in stukken en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de oregano, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met grof zeezout. Bak ze 10 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen.

  3. 3

    Spoel de courgettes en snij ze met een mandoline in lange dunne plakken. Verhit olijfolie in een grillpan en gril de courgetteplakjes aan beide kanten krokant. Maak de pan schoon, verhit er opnieuw olie in en bak de worstjes krokant.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij hem in ringen. Hussel de krokante stukjes brood met de gegrilde courgettelinten, de rucola, de rode ui, de rozijnen, de kappertjes, de rodewijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar en stort de panzanella in een schaal. Werk hem af met plukjes mozzarella en serveer er de krokante worstjes en de muntdip bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella van gegrilde courgette en mozzarella met merguezworstjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!