Recept

Spinaziepanzanella met gerookt spek, zuurdesembrood, erwtjes en tuinkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spinazie vind je het hele jaar door, maar in de lente en de zomer zijn de blaadjes
op hun best en hebben ze een heerlijk fijne smaak en textuur. 

bereiding
  1. 1

    Kook de erwtjes 1 minuut in gezouten water, giet ze af en spoel ze meteen onder koud water. Laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Spoel de bladspinazie en laat uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in grove stukken. Spoel en droog de tuinkers en het basilicum.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Snij het spek in reepjes. Verwijder de taaie korst van het brood en snij het kruim in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie en bak het spek krokant. Voeg het brood en de knoflook toe en kruid met peper en zout. Bak het brood licht goudbruin.

  4. 4

    Meng het gebakken brood en spek met de spinazie, de erwtjes, de tuinkers, de lente-ui en de blaadjes basilicum. Maak een dressing van de wittewijnazijn en een scheutje olijfolie en meng die onder de panzanella. Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziepanzanella met gerookt spek, zuurdesembrood, erwtjes en tuinkers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!