Meest recente artikelen

Dáárom zit er een gat in je pastalepel

Zo handig!

Dáárom zit er een gat in je pastalepel Artikel

Nee, het gat in een pastalepel is niet bedoeld om gekookte pasta uit te laten lekken. En het zit er ook niet omdat het er mooi uitziet. Maar het heeft wel degelijk een functie, een hele praktische zelfs!

Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen dat er in de meeste pastalepels een gat zit. En de kans is groot dat je jezelf al hebt afgevraagd waar dat voor dient. Wij kunnen je alvast verklappen: niet om gekookte pasta uit te laten lekken en ook niet omdat het er mooi uitziet. Maar waarom dan wel?

Pastalepel als maatstaafje

Ben jij gek op pasta? Dan herken je wellicht het probleem dat je altijd te veel kookt. Maar dat kun je voorkomen: het ronde gat in de pastalepel is een maatstaaf  voor je pastaportie. Het gat geeft namelijk aan hoeveel spaghetti je nodig hebt voor één persoon: de hoeveelheid ongekookte pastaslierten die je door het gat krijgt, is exact de portie die je per persoon nodig hebt. Een portie-lepel, hoe handig!

Enneh, wist je trouwens al dat je met een houten lepel heel makkelijk kunt voorkomen dat je pastawater overkookt?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen