Meest recente artikelen

Zomerse bessen

  • Deel dit artikel:
Zomerse bessen Artikel

Ook zo zot op zomerfruit? In Libelle 30 vind je 8 zomerzoete desserts met abrikoos, pruim, meloen en tal van ander zomerfruit. Ook besjes...Maar wat zijn de verschillen tussen al die bessen?

Blauwe besssen en bosbessen

Het zijn vooral de blauwe bessen die verward worden met bosbessen. In de volksmond noemen we blauwe bessen zelfs gewoon bosbessen; en omgekeerd. Maar er is wel degelijk een verschil.

 Blauwe bessen zijn vrij groot en hun sap is kleurloos. Ze groeien aan een vruchtdragende struik en komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten.

Bosbessen zijn kleiner. Ze hebben een donkerdere kleur en diepblauw sap. Ze groeien aan lage struiken waarvan de bladeren in de herfst vuurrood kleuren. Bosbessen hebben bovendien weinig extra nodig omdat ze van zichzelf al een lekkere smaak hebben.

Rode, witte en zwarte bessen

Witte en rode bessen zijn eigenlijk hetzelfde. Het zijn allebei aalbessen. Het kleurverschil wordt gezien als een mogelijke schakering. Omdat rode bessen er aantrekkelijker uitzien dan witte worden de witte minder – en vaak goedkoper – verkocht. De bessen worden vaak met wat suiker gegeten om de zure smaak te verdoezelen.

Zwarte bessen hebben een iets zoetere smaak, vooral als ze van zonnige gebieden komen. De zwarte bes- of cassisbes zoals de bes ook wordt genoemd – is dieppaars, haast zwart van kleur.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen