Ricottapannenkoeken met bessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ricottapannenkoeken met bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke pannenkoekentorentjes

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Vermeng de dooiers met de zelfrijzende bloem, de ricotta, de melk en 3 el bruine suiker. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout en spatel ze door het deeg.

  2. 2

    Verhit een nootje boter in een pannenkoekenpan, schep er 3 aparte hoopjes deeg in (ze mogen niet in elkaar vloeien) en bak kleine pannenkoekjes. Werk zo al het deeg op.

  3. 3

    Maak torentjes van telkens 3 pannenkoekjes met tussenin een schep (kant-en-klare) vanillepudding.

  4. 4

    Verwarm 2 el cassislikeur met 1 el poedersuiker. Roer er de blauwe bessen door. Werk
    af met de bessen en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Vermeng de dooiers met de zelfrijzende bloem, de ricotta, de melk en 3 el bruine suiker. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout en spatel ze door het deeg.

  2. 2

    Verhit een nootje boter in een pannenkoekenpan, schep er 3 aparte hoopjes deeg in (ze mogen niet in elkaar vloeien) en bak kleine pannenkoekjes. Werk zo al het deeg op.

  3. 3

    Maak torentjes van telkens 3 pannenkoekjes met tussenin een schep (kant-en-klare) vanillepudding.

  4. 4

    Verwarm 2 el cassislikeur met 1 el poedersuiker. Roer er de blauwe bessen door. Werk
    af met de bessen en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.