Recept

Pannacottataartjes met blauwe bessen en viooltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele taartjes waar jij écht mee kan uitpakken.

bereiding
  1. 1

    Maak de siroop. Maak de bloemen los van de stengels, spoel ze. Doe de bloemen, de suiker en 200 ml water in een sauspan, breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en zeef. Laat de siroop afkoelen en bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Maak de taartjes. Week de gelatine in koud water. Doe de room, de blauwe bessen en de bloemensiroop in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur en mix met de staafmixer glad. Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng goed tot de gelatine is opgelost. Giet de panna cotta in muffinvormpjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. 3

    Maak de coulis. Doe de blauwe bessen met de suiker en het citroensap in een steelpannetje, breng aan de kook, laat zachtjes inkoken tot gewenste dikte. Zeef en laat afkoelen.

  4. 4

    Ontvorm de panna cotta, zet ze op een zanddeegkoekje en werk af met coulis, enkele bloempjes, bevroren bessen en wat gehakte violetsnoepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannacottataartjes met blauwe bessen en viooltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!