Meest recente artikelen

Watermeloenpitjes

  • Deel dit artikel:
Watermeloenpitjes Artikel

In de zomer mag de watermeloen niet ontbreken! Het verfrissende fruit is lekker bij de barbecue maar evengoed in een soepje of gewoon uit de hand. En de pitjes... die kan je makkelijk hergebruiken!

Ongewoon

Wist je dat je de pitjes van een watermeloen kan roosteren om ze daarna als tussendoortje op te knabbelen? In Azië is dat heel gewoon. Knabbelen op watermeloenpitten is niet alleen lekker, bovendien is het ook nog gezond. Het is een goed alternatief voor chips.

In Azië doen ze trouwens nog meer ongewone dingen met watermeloenen. Japanners kweken de meloenen in vierkanten. Dit doen ze vooral wegens plaatsgebrek. Vierkanten zijn makkelijker om op te slaan.

Lichaamsverzorging

Watermeloen is niet alleen lekker en verfrissend om te eten. Je kan de watermeloen ook gebruiken voor je lichamelijke verzorging. Zo kan je er bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje van maken. Je krijgt er een verfrissende huid van en een verkoelend gevoel.

Er is ook een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat watermeloen een ontspannend effect heeft op het bloed.

Recepten

Smullen van watermeloen? Op Libelle-lekker.be vind je 8 recepten met watermeloen.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen