Meest recente artikelen

Vakantieland: Scandinavische eetgewoonten

Vakantieland: Scandinavische eetgewoonten Artikel

Voorgerechten, hoofdgerechten, wijn, kaas of dessert? Deze categorieën kennen de Noren niet. Zij zijn tevreden met een één schotel.

Noorwegen

De hoofdschotel, het enige wat de Noren echt nodig hebben, is de "hovedrett". Ze zullen hun avondeten eten als ze thuiskomen van het werk: meestal tussen 4 en 6u 's avonds.Vaak eten ze rond 9u nog een klein hapje.

Graag gegeten:
Vissoep (onze variant) en gevulde cake (onze variant)

Zweden

Ook de Zweden hun voeding en gewoonten verschillen van de onze. Hun ontbijt bestaat uit brood met leverpastei, kaas en gemarineerde vis. 's Middags eet men iets dat snel klaar is terwijl het hoogtepunt om 6u 's avonds wordt geserveerd.

De zweden houden ook een 'fika', dit is een soort brunch. Je neemt even pauze, op elk moment van de dag, en geniet van allerlei broodjes of gebak. Vaak gaan de Zweden hiervoor naar een koffieshop of een standje op straat.

Graag gedronken:
Brandy (Aquavit)

Graag gegeten:
Brandnetelsoep en haringkroketten (onze variant).

Finland

In Finland vind je weinig restaurants, tenzij in de hoofdstad of in universiteitssteden. Ze gaan dus heel weinig op restaurant, maar hebben een rijke keuken. Ze houden van aardappelen en stoofschotels, terwijl groentjes maar weinig aanwezig zijn.

Graag gegeten:
Baarsfilet à la Gero (onze variant)
 

Zot van Zwitsers?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen