Recept

Notencake met koffieroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echt feest aan tafel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 20 cm in. Bestuif met bloem.

  2. 2

    Klop 250 g boter 10 minuten krachtig met de suiker en rietsuikersiroop tot een schuimige massa.

  3. 3

    Splits de eieren en klop de dooiers door het botermengsel. Klop de eiwitten tot sneeuw. Zeef de bloem en spatel ze door het beslag. Voeg hazelnootpoeder, kaneel, zout en de espresso toe. Spatel er de eiwitsneeuw door.

  4. 4

    Doe het beslag in de vorm en zet 50 minuten in de oven. Prik in de cake met een satéprikker: als die er droog uitkomt is de cake gaar. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Koffieroom: laat het water met de suiker inkoken tot siroop, schud het pannetje om ’m gelijkmatig te laten kleuren. Laat afkoelen.

  6. 6

    Roer er de eidooiers en de oploskoffie (in 2 el lauw water) door. Roer 150 g boter zacht en roer er de siroop in straaltjes door. Klop de room luchtig en spatel ‘m erdoor. Laat opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Snij de cake dwars doormidden. Bestrijk de onderste helft met de helft van de koffieroom, leg de bovenste helft erop en werk af met de rest van de koffieroom. Garneer met de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!