Meest recente artikelen

Welke Italiaanse dessertklassiekers verkies jij?

Welke Italiaanse dessertklassiekers verkies jij? Artikel

Dat Italianen de lekkerste pasta en pizza kunnen maken weten we allemaal. Maar ken jij deze 5 klassieke Italiaanse desserts al?

Tiramisu

Tiramisu is misschien wel het bekendste Italiaanse dessert. Dit laagjes dessert bestaat uit lange vingers, mascarpone, koffie, marsala, ei en cacao. Naast het klassieke recept, kun je ook variëren met fruit zoals bij dit recept met aardbeien. Of kies voor eenpersoonsporties in een glaasje .

Panna cotta

Met dit Italiaanse dessert op basis van room kun je eindeloos variëren. In het panna cotta menu vind je de 15 lekkerste variaties.

 

 

Zucotto

Dit gerecht uit Florence wordt traditioneel met cake gemaakt. Leg in een ronde taartvorm een groot vel plasticfolie. Leg hier plakjes cake in, bedek met een crème van onder andere room en mascarpone en dek vervolgens af met een nieuwe laag cake. Vouw het plasticfolie dicht en nadat dit een dag in de koelkast heeft gestaan, kan het geserveerd worden. Maar zonder de cake, is zucotto ook erg lekker!

Zabaione

Zabaione wordt ook wel zabaglione of  sabayon genoemd. Het is een soort vla op basis van eigeel en suiker en is snel klaar. Lekker met fruit, zoals dit recept met aardbeien of deze variant met kriekbier.

 

Cannoli

Cannoli is een gerecht uit de Siciliaanse keuken. Het bestaat uit koekrolletjes die vlak voor het serveren worden gevuld met room. Naast de room kun je nog extra ingrediënten toevoegen zoals in dit recept voor cannoli met frambozen.
 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen