Sabayon van kriekenlikeur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sabayon van kriekenlikeur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke zoete klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de eidooiers, de suiker, de wijn en de likeur in een pannetje op een zacht vuur. 

  2. 2

    Klop het geheel, met 'achtvormige' bewegingen, tot een homogeen en zacht schuimend mengsel: haal het pannetje af en toe van het vuur, maar blijf wel altijd goed roeren. 

  3. 3

    De sabayon is klaar als je tijdens het kloppen de bodem van de pot ziet. Giet dan de sabayon in glazen en voeg een bolletje vanille-ijs toe. 

  4. 4

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de eidooiers, de suiker, de wijn en de likeur in een pannetje op een zacht vuur. 

  2. 2

    Klop het geheel, met 'achtvormige' bewegingen, tot een homogeen en zacht schuimend mengsel: haal het pannetje af en toe van het vuur, maar blijf wel altijd goed roeren. 

  3. 3

    De sabayon is klaar als je tijdens het kloppen de bodem van de pot ziet. Giet dan de sabayon in glazen en voeg een bolletje vanille-ijs toe. 

  4. 4

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.