Zucotto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zucotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bestrooi met stukjes fruit van het seizoen

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.

  4. 4

    Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.

  5. 5

    Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.

  4. 4

    Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.

  5. 5

    Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.