Zucotto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zucotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bestrooi met stukjes fruit van het seizoen

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.

  4. 4

    Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.

  5. 5

    Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de room op met de helft van de poedersuiker, tot hij ongeveer zo dik is als yoghurt. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amaretto. Knijp de gelatine uit en los ze in de amaretto. Laat lauw worden.

  4. 4

    Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Meng met de mascarpone en de amaretto. Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door.

  5. 5

    Giet de zucotto in mooie glazen. Garneer met amandelschilfers en chocolade. Laat minstens 45 minuten opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?