Meest recente artikelen

6 tips om langer te leven

  • Deel dit artikel:
6 tips om langer te leven Artikel

Het elexir voor een eeuwige jeugd is nog niet uitgevonden, maar we kennen wel de gezonde eigenschappen van heel wat groenten. Ontdek 6 manieren om langer te leven en je beter te voelen!

  • Tomaten: deze heerlijke rode vruchten zijn een bron van vitamines C, A, K en vezels. Een gemiddelde tomaat geeft je bijna de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van vitamine C. Tomaten zijn goed voor de ontwikkeling van gezonde tanden, botten, huid en haar. Ze verlagen de bloeddruk en je cholesterolniveau en verminderen het risico op cardiovasculaire ziektes en sommige kankers.
  • Appels: zitten tsjokvol antioxidanten. Ze zorgen ervoor dat je minder rimpels krijgt en dat je haar sneller groeit. Appels zijn goed tegen astma, helpen Alzheimer te voorkomen en verlagen de cholesterol. Ze beschermen je tegen sommige kankers en diabetes en helpen je gewicht te verliezen.
  • Bessen: de zomer brengt je heel wat verschillende bessensoorten. Bessen helpen je gracieus ouder te worden. De kleine vruchtjes zitten boordevol antioxidanten, bevatten weinig calorieën en hebben massa’s goede eigenschappen waardoor ze je beschermen tegen ziektes. Bessen verscherpen je hersenen en verbeteren je zicht.
  • Witte thee: Witte thee is nog gezonder dan groene thee. Drink dagelijks een kopje witte thee en voorkom kanker, een lage bloeddruk en cholesterol problemen. Deze heerlijke thee beschermt je hart, verstevigt je botten en zorgt voor gezonde tanden en tandvlees. Ook je huid zal er beter uit gaan zien!
  • Kruiden: Heel wat kruiden zijn goed voor het lichaam. Kaneel zorgt voor een betere darmtransit. Kurkuma, rozemarijn en paprika vertragen kanker. Gember vermindert misselijkheid en verheldert artritis pijnen.
  • Verse zalm: Vis is goed voor de gezondheid dankzij de omega-3 bestanddelen die ze bevatten. Als je kan kiezen, ga dan voor zalm (liefst wilde), want die helpt bloedklonters te voorkomen, vertraagt Alzheimer en sterkt je imuunsysteem aan.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.