Meest recente artikelen

4 x de mooiste kerstbroden om dit eindejaar zelf uit je oven tevoorschijn te toveren

Advertorial

4 x de mooiste kerstbroden om dit eindejaar zelf uit je oven tevoorschijn te toveren Artikel

Kerst wordt dit jaar extra gezellig met  de broodmixen van het Belgische merk Niamh. Dankzij deze recepten vul jij jouw huis in een mum van tijd met de heerlijke geur van kraakvers kerstbrood. Ga jij voor een krokant kerstboombrood, kruidige focacciakrans, feestelijk breekbrood of vijgenbrood? Dat wordt smullen dit eindejaar!

Kerstboombrood met kerstomaten, olijven en rozemarijn

Voor dit prachtige kerstboombrood gebruik je de All-in Crunchy Gold broodmix van Niamh. Enkel even water aan toevoegen en het bakfeest kan beginnen.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Kneed 500 g All-in Crunchy Gold broodmix van Niamh en 300 ml water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
  2. Dek je deeg af met een theedoek en laat het 40 minuten rijzen.
  3. Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten en verdeel in 32 bolletjes.
  4. Schik op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een kerstboom. Laat 40 minuten rijzen.
  5. Bestrijk met olijfolie en versier met olijven, kerstomaten en rozemarijn. Laat opnieuw 40 minuten onbedekt rijzen.
  6. Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Focacciakrans met rozemarijn en rodepeperbolletjes

Meng water en een vleugje olijfolie met de bakmix voor Focaccia van Niamh  en tover deze kraakverse focacciakrans met gemak uit je eigen oven!

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Voeg 500 g bakmix voor Focaccia van Niamh, 400 ml water, 20 ml olijfolie en 1 el paprikapoeder samen. Kneed 6 minuten met een keukenrobot of 10 minuten met een handmixer tot een slap deeg.
  2. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Vet de vorm in met olijfolie en stort het deeg uit in de vorm. Wrijf je handen in met olie en sprijd het deeg uit. Strijk het deeg in met olijfolie.
  4. Laat 30 minuten onbedekt rijzen op kamertemperatuur. Bestrooi met rozemarijn en rodepeperbolletjes.
  5. Bak de focacciakrans 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 215 °C.

Breekbrood met mozzarella

Ontdek traditioneel brood bakken met de Tradition Crispy Chia broodmix van Niamh. Voor dit feestelijke breekbrood voeg je aan de Tradition mix gewoon gist, boter, zout en water toe.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Doe 8 g droge gist in een kom gevolgd door 500 g Tradition Crispy Chia broodmix van Niamh en 15 g boter. Eindig met 8 g zout en 300 ml water. Kneed 10 minuten met een keukenrobot of 20 minuten met de hand of broodmaker.
  2. Dek het deeg af en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten en verdeel in 20 stukjes.
  4. Duw elk deegstukje plat en vul in het midden met geraspte mozzarella en een mozzarellabolletje. Vouw het deeg toe en vorm tot een bolletje.
  5. Leg de deegbolletjes in een grote beboterde ovenschaal. Laat 40 minuten rijzen.
  6. Meng de gesmolten boter, platte peterselie en knoflook. Bestrijk er de bolletjes mee. Werk af met peper en zout.
  7. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Donker brood met vijgen, rozemarijn en kersttekening

Bak dit kerstbrood met vijgen en rozemarijn met de All-in Rustic Dark broodmix van Niamh. Je moet enkel nog water toevoegen en je broodje is gebakken!

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Kneed 500 g All-in Rustic Dark broodmix van Niamh samen met 290 ml water 20 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot tot een soepel deeg.
  2. Dek af met een keukenhanddoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Snijd 70 à 100 g verse vijgen fijn.
  4. Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten. Meng er de vijgen en rozemarijn onder. Bol je brood op tot de gewenste vorm.
  5. Leg het brood op een met bakpapier bedekte bakplaat of in een bakvorm. Dek af en laat 40 minuten rijzen.
  6. Maak ondertussen een stencil voor de tekening op je brood: knip een kerstboom of kerstster uit papier.
  7. Leg de stencil op het deeg en bestrooi met bloem. Neem de stencil voorzichtig van het deeg. Belangrijk: maak twee kleine sneden langs elke kant van de tekening, op deze manier blijft de tekening intact.
  8. Bak het brood 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.

Over Niamh

Niamh, dat is bakken met een creatieve twist! Dit Belgische merk brengt kleur en inspiratie in de keuken met broodmixen die verrassen met vernieuwende ingrediënten, speelse verpakkingen en recepten die je zin geven om zelf aan de slag te gaan.

De Niamh-bakmixen zijn verkrijgbaar bij o.a. Delhaize, Colruyt, Okay en Jumbo. Ontdek meer tips, recepten en inspiratie op niamhbaking.com 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen