Herfstgerechten om voor te smelten
CAMBOZOLA x Libelle Lekker
Wat is er nog gezelliger dan echte herfstgerechten? Herfstgerechten met kaas, natuurlijk. Libelle-chef Ilse toont hoe ze met CAMBOZOLA twee verrassende seizoensgerechten klaarmaakt.
Een gerecht met kaas is het ultieme comfortfood, het hele jaar door, maar vooral in het najaar kunnen wij echt genieten van seizoensproducten met ons favoriete kaasje.
Ilse toont in deze video’s hoe je verrassend uit de hoek kan komen als je herfstgroenten en -fruit – hallo pompoen, spruitjes, pastinaak en peer – combineert met CAMBOZOLA.
Gevulde kippenfilet met CAMBOZOLA en peer en een honing-rozemarijnsausje
Zin in een herfstig stukje kip? Met het najaarsfruit bij uitstek en een smaakvolle cheesy twist wordt dit een feestje op je bord.
Gegratineerde herfstgroenten met CAMBOZOLA
We kennen allemaal de seizoenstoppers als pastinaak, spruitjes en pompoen, maar Ilse geeft er met CAMBOZOLA haar eigen verrassende draai aan.
Nog meer lekkere combinaties
Ben je helemaal verkocht? CAMBOZOLA past goed met zowel hartige als zoete smaken.
Hartig
- Noten: walnoten, pecannoten of hazelnoten, dankzij het nootachtige toetsje in de kaas.
- Charcuterie: serranoham, prosciutto of bresaola geven een mooi contrast.
- Gegrilde groenten: niet alleen pompoen of pastinaak, maar bijvoorbeeld ook courgette, aubergine of champignons.
- Vlees: op een burger, bij een biefstuk of in een sausje bij gevogelte.
Zoet
- Fruit: peer, vijg, druiven, appel of dadels, bijvoorbeeld op een toast met peer en walnoot, of op een pizza met vijgen en rucola.
- Confituur of honing: CAMBOZOLA wordt nog beter met een drizzle honing, likje vijgenjam, peren- of uiencompote erbij.
Tips
- CAMBOZOLA is ook ideaal voor koude toepassingen, bijvoorbeeld op een kaasplankje of als hartig tussendoortje. Of vervang de mozzarella in je caprese eens door deze kaas.
- Haal de witte, eetbare korst zeker niet weg: ze maakt deel uit van de smaak.
Over Cambozola
- CAMBOZOLA wordt al veertig jaar gemaakt en gesmaakt, en combineert verfijnde smaak met een zacht smeltende textuur.
- Klinkt dat allemaal heerlijk, maar denk je dat blauwe kaas een stap te ver is? Goed nieuws: CAMBOZOLA is ook wel gekend als dé kaas voor nieuwkomers in de wereld van blauwe kazen. Hij is namelijk minder intens dan andere blauwe kazen. Het is geen brie, geen blauwe kaas: het is CAMBOZOLA – iets ertussenin.
- Nog meer goed nieuws: de kaas is bovendien lactosevrij en vegetarisch.