Meest recente artikelen

Mag je rode wijn in de koelkast zetten?

Glashelder!

Mag je rode wijn in de koelkast zetten? Artikel

Lekker eten, daar hoort ook iets lekkers om te drinken bij. Culinair journalist Marlies beantwoordt nuchter alle vragen over de meest uiteenlopende dranken. Deze keer: mag je rode wijn in de koelkast zetten?

Rode wijn drink je doorgaans op kamertemperatuur omdat dat de aroma’s ten goed komt. Mag je warme rode wijn dan wel in de koelkast zetten? Je zou denken van niet, maar: ja, dat mag soms.

De meest ideale temperatuur voor rode wijn schommelt namelijk tussen de 14 en de 18 graden. Tijdens de zomermaanden (van een goede zomer) is de kamertemperatuur echter een heel stuk hoger.

 

Hoe lang zet je rode wijn in de koelkast?

koelkast rode wijn pairen

Zet daarom je flesje rood vlak voor het serveren nog even in de koelkast.

  • Hoe lang je de wijn in de koelkast zet, hangt wel af van de soort wijn. Een frisse fruitige rode wijn mag er langer in (een uurtje) dan een zware, donkere wijn (een halfuurtje).
  • Een reeds geopende fles wijn blijft bovendien ook wat langer houdbaar als je deze in de koelkast bewaart. Wil je de wijn vervolgens op kamertemperatuur drinken, dan haal je hem er het liefst een halfuurtje op voorhand uit.

Sluit de fles wijn wel steeds goed af met een kurk of een stop voor je deze in de koelkast stopt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen