Meest recente artikelen

Hoe kan je genieten van gezondere ijsjes?

Verfrissende alternatieven

Hoe kan je genieten van gezondere ijsjes? Artikel

'Mogen wij een ijsje?' Het is een veelgehoorde vraag in huishoudens vanaf dat de temperaturen beginnen te stijgen. Maar elke dag zo'n suikerbommetje, is dat wel een goed idee? En bestaan er alternatieven? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts ken je waarschijnlijk van haar blog Karola's Kitchen. Ze schreef ook al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Karolien is master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voeding en buigt zich maandelijks over onze vragen om gepast advies te geven. Vandaag: 'Mijn kinderen zouden elke dag wel een ijsje kunnen eten. Heb jij tips voor gezondere alternatieven?'

Het antwoord van Karolien

"Je kunt ze geen ongelijk geven: ijsjes zijn verfrissend én heerlijk! Als ik aan mijn eigen kindertijd terugdenk, hangen er ook heel veel mooie, warme herinneringen aan ijsjes: ze doen me denken aan vakanties en uitstapjes en lange hete zomers. Kijk dus zeker niet enkel met een ongeruste bril naar ijsjes."

"Variëren in de soorten ijsjes die je aanbiedt, kan een mooi compromis zijn. Zelf maak ik voor mijn kinderen graag ijslolly's op basis van plantaardige alternatieven voor fruityoghurt. Deze bevatten een tikkeltje meer suiker dan natuuryoghurt, maar nog steeds veel minder dan traditioneel ijs. Door verschillende smaakjes – en dus kleurtjes – yoghurt te combineren in één ijsvormpje, krijg je leuke én lekkere traktaties!"

"Nog een ideetje is nicecream: schepijs gemaakt van bevroren fruit. Vries plakjes superrijpe banaan in, samen met nog een andere fruitsoort, zoals ananas, perzik of rode vruchten. Blend het diepgevroren fruit met een scheutje plantaardige melk in een krachtige blender (met stamper) en je bekomt een superromig schepijs! Belangrijk om te weten: banaan is essentieel voor de romige textuur. Als dat allemaal wat te veel gedoe is, kun je in sommige supermarkten nu ook ijslolly's vinden op basis van enkel en alleen fruit."

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen