Meest recente artikelen

10x aardbeienconfituur met 'n extra smaakje

De lekkerste smaakcombinaties

10x aardbeienconfituur met 'n extra smaakje Artikel

Wil je je huisgemaakte aardbeienconfituur nog wat pimpen? Probeer dan één van deze heerlijke topcombinaties!

1. Met balsamicoazijn voor extra pit

Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn en 1 koffielepel zwarte peper toe voor 1 kg aardbeien, net voor je de confituur in potjes schept.

2. Met limoncello voor een frisse toets

Giet tijdens het koken een flinke scheut limoncello bij de aardbeien.

3. Met verse kruiden

Laat enkele takjes basilicum, munt, tijm, rozemarijn, citroentijm of citroenverbena meekoken en haal ze er op het eind van de kooktijd weer uit.

4. Met pompelmoes en gember, voor een diepe, warme smaak

Neem 400 gram vruchtvlees van roze of witte pompelmoes en 25 gram fijngesneden of geraspte gember voor 800 gram aardbeien.

5. Met vanille en steranijs

Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd 4 steranijsjes en 1 opengesneden vanillestokje onder 1 kg aardbeien. Haal ze er na het koken weer uit.

6. Met saffraan voor een subtiele smaaktoets

Laat bij 1 kg aardbeien 15 saffraandraadjes van in het begin meekoken.

7. Met rozenblaadjes voor een licht bloemige smaak

Gebruik 5 onbespoten rozen op 500 gram fruit. Pluk de blaadjes van de rozen en breng ze met 500 milliliter water aan de kook. Giet het mengsel door een zeef en vang het vocht op. Roer er de aardbeien en eventueel wat citroensap onder en breng aan de kook. Voeg 500 gram geleisuiker toe en laat op een zacht vuur indikken. Of maak het je makkelijker en roer net voor het einde van de kooktijd enkele druppels rozenwater onder de confituur.

8. Met cuberdons, om van te snoepen

Smelt 10 cuberdons in 5 eetlepels water in de microgolfoven. Giet dit mengsel op het einde van de kooktijd bij 1 kg aardbeien.

9. Met geroosterde amandelschilfers voor wat extra crunch

Voeg een handvol geroosterde amandelschilfers toe voor je de confituur in potjes schept.

10. Met rabarber, dé klassieke combi

Gebruik evenveel aardbeien als rabarber. Voeg eventueel nog een flinke scheut sinaasappel- of citroensap toe voor wat frisheid.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen