Meest recente artikelen

3 x lief voor je portemonnee

Budget-koken met Ilse D’hooge

3 x lief voor je portemonnee Artikel

Advertorial

Het is niet altijd makkelijk om smakelijke gerechten op tafel te zetten, die ook vriendelijk zijn voor je portemonnee. Kies voor lokale producten die in het seizoen zijn en geef ze extra veel smaak met de bouillonblokjes van Knorr. En nog een tip van culi-experte Ilse D'hooge: maak zeker genoeg, want meestal wil iedereen nog eens opscheppen!

Savooikoolsoep met spekjes en rookworst

4 pers. • 35 min.

INGREDIËNTEN:

  • 1/2 savooikool
  • 200 g spekjes
  • 2 rookworsten
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 blokjes Knorr groentebouillon
  • 1 l water
  • 1 kl gedroogde tijm
  • boter, om te bakken
  1. Snij de savooikool in fijne repen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
  2. Smelt wat boter in een grote soepketel. Fruit er eerst de ui, de knoflook en de savooi in. Roerbak tot de savooi wat begint te slinken en voeg daarna de aardappelstukjes toe.
  3. Zet onder met het water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg peper, zout en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter. Snij de rookworsten, tot de helft, om de halve centimeter in. Voeg ze toe aan de soep en laat ze onder deksel 25 minuten garen.
  4. Bak de spekjes, zonder extra vetstof, in een pannetje krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de worsten even uit de soep en mix de soep fijn. Serveer de soep met de worsten en de spekjes. Strooi de peterselie erover.

Pastaschotel met worstjes en pompoen

4 pers. • 40 min.

INGREDIËNTEN:

  • 400 g penne
  • 4 worsten
  • 400 g pompoen, in blokjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 preiwitten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse pasta & rijst
  • 200 ml room
  • 1 kl gedroogde tijm
  • boter, om te bakken
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er tijm, peper en zout over en sprenkel er wat olijfolie over. Zet 20 minuten in de oven.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar in water met het bouillonblokje Finesse pasta & rijst. Laat uitlekken. Mix de geroosterde pompoen fijn met de room. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de pasta en de pompoensaus in een ovenschotel.
  3. Snij de prei in ringen en pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit in een pan de ui, knoflook en prei aan in wat olijfolie. Verdeel over de pasta.
  4. Halveer de worsten (draai ze een paar keer in het midden en snij dan het smalle deel door). Bak ze goudbruin in een pannetje met wat boter. Leg ze in de ovenschotel, samen met de stukjes mozzarella. Zet de schotel 25 minuten in de oven. Werk af met het basilicum.

Spaghetti met erwtjes en hamroosjes

4 pers. •40 min.

INGREDIËNTEN:

  • 1 pakje (300 g) Knorr spinazie-spaghetti
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 8-12 sneetjes gekookte ham, fijngesneden
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes munt + extra
  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse pasta & rijst
  • 250 g mascarpone
  • peper en zout
  1. Kook de spinazie-spaghetti gaar in water met het bouillonblokje Finesse pasta & rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze aan in wat olijfolie en voeg dan de diepvrieserwtjes toe. Roerbak, voeg de gesnipperde munt toe en breng op smaak met peper en zout. Roer er de mascarpone door en wat kookvocht van de pasta.
  3. Laat de spaghetti uitlekken en verdeel over borden. Lepel er de saus over en werk af met de tot roosjes gedraaid hamplakjes en wat extra munt.

Tip: gooi de bouillon waar je de pasta in gekookt hebt niet onmiddellijk weg, je gebruikt hem nog om de saus wat vloeibaarder te maken.

Slimme tips van Ilse

  • Rijst, pasta en aardappelen zijn een prima basis voor stevige maaltijdsoepen of ovenschotels. Ze worden extra lekker wanneer je ze gaar kookt in bouillon. Je kunt kiezen voor Knorr vleesbouillon, groentebouillon of voor de bouillon Finesse Pasta & Rijst.
  • Verkruimel eens een vlees- of groentebouillonblokje over je ovenschotel; het zorgt voor de nodige kruiding en geeft zo extra veel smaak.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen