Meest recente artikelen

Het kerstmenu van Karen

Met garnalencocktail, natuurlijk!

Het kerstmenu van Karen Artikel

Benieuwd hoe Libelle hoofdredactrice Karen kerst viert? Met een garnalencocktail, natuurlijk! Dit is haar feestmenu.

Hoofdredactrice Karen staat sinds 2018 aan het roer van Libelle. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en hond in Hasselt.

Meteen naar Karens kerstmenu? Klik hier.

Vier je kerstavond of kerstdag? Met wie vier je?

Karen: “Wij hebben het geluk dat we op beide dagen Kerstmis mogen vieren. Kerstavond is gereserveerd voor ‘mijn kant’. Mijn grootvader was een kerstkind, dus Kerstmis was bij ons thuis het belangrijkste familiefeest van het jaar. We vieren het nog steeds met de grote familie, dus ook met nonkels en tantes. Met kerstdag mogen we heerlijk gezellig aanschuiven bij Koen zijn familie.”

Kook je traditioneel of experimenteer je?

Karen: “Ik ben een dagdagelijkse kok en kook heel efficiënt na het werk. Maar met de feestdagen hoef ik zelf niet te koken, er zijn mensen in mijn familie die daar 100 keer beter in zijn.”

Heb je helpende handen in de keuken of schuif je liever zelf je voetjes onder tafel?

Karen: “Ik mag mijn beide handen kussen met zoveel goede koks in beide families en mag dus mijn voetjes onder tafel schuiven. Na een superdrukke kerstperiode op de redactie ben ik hier heel dankbaar voor.”

Draag je een kersttrui of liever een feestelijke jurk?

Karen: “Sowieso iets comfortabels. Ik zal eerder een broek dragen dan een jurkje. Eventueel met een feestelijke blouse of met een kersttrui.”

Welke kersttraditie van vroeger geef jij graag door aan je kinderen?

Karen: “Wij zijn een echte spelletjesfamilie. Elk jaar maakt tante Chris een kerstquiz en daarna spelen we bingo. Tijdens corona stond het bingorad bij mijn tante, dus heb ik er zelf eentje gekocht dat we thuis ook kunnen gebruiken. De bingoprijzen zijn meteen ook de cadeautjes die we voor elkaar gekocht hebben. De dag daarna hangen we allemaal snoeppakketjes in de kerstboom, geen grote cadeaus meer die avond.”

(Tip: je vindt ook een kerstquiz en een kerstbingo op onze website!)

Welk gerecht mag niet ontbreken op de kersttafel?

Karen: “Zonder twijfel een kerstbuche, zowel in ijsvorm voor de kinderen als een rolbiscuit.”

Waar was je dankbaar voor in 2023 en waar kijk je naar uit in 2024?

Karen: “De afgelopen jaren hebben we een aantal verliezen in onze familie moeten verwerken. Daarom ben ik zo dankbaar dat mijn man en kinderen gezond zijn. Maar ik ben ook enorm dankbaar voor kleine dingen: mooie wandelingen, kleine uitstapjes, dat ik de tofste job ter wereld mag doen … Dit jaar heb ik opnieuw meer vriendinnen gezien dan tijdens de coronaperiode, het geluk zit echt in kleine dingen. Volgend jaar vieren we een aantal mijlpalen: mijn man Koen wordt 50, onze jongste zoon doet zijn communie en gaat naar het middelbaar, onze dochter wordt 18 en gaat verder studeren en mijn mama wordt 80. Veel diploma-uitreikingen op het appel volgend jaar.”

Voorgerecht: garnalencocktail met whiskysaus

Karen: “Ik kan kerst doorkomen met alleen maar garnalencocktails, ik vind dat zalig lekker. Een lekkere cocktailsaus mét whisky mag zeker niet ontbreken, dat zorgt voor een iets vollere smaak dan enkel mayonaise.”

Hoofdgerecht: eend met portosaus, gevulde appeltjes en kroketten

Karen: “Meestal is ons hoofdgerecht één groot warm buffet, met daarop klassiekers zoals kalkoen, paling in ‘t groen, een stoofpotje en een stukje wild, zoals deze klassieker met eend, bijvoorbeeld.”

Dessert: een dessertbord met rijstpap, duo van chocolademousse en tiramisu

Karen: “Ons dessert lijkt meer op een dessertbuffet, met chocomousse en tiramisu. Rijstpap met fruit is er sowieso ook bij, want dat was de favoriet van mijn grootmoeder.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen