Meest recente artikelen

Saus uit diepvries opwarmen: hoe doe je dat het best?

Langzaam...

Saus uit diepvries opwarmen: hoe doe je dat het best? Artikel

Saus uit de diepvries halen en meteen opwarmen in de microgolf? Niet zo'n strak plan. Maar hoe ontdooi en verwarm je ze dan wel? Enkele tips!

Lekker makkelijk: zo'n kant-en-klaar sausje gewoon uit de diepvries kunnen halen. Maar kun je die saus ook rechtstreeks uit de diepvries opwarmen? Zo simpel is het niet. Maar: dankzij deze tips smaakt het opgewarmd nog even goed als voor het invriezen.

Saus uit de diepvries opwarmen: traag graag

Traag ontdooien

Recht uit de diepvriezer in de microgolf of pan is geen goed idee. Eerst en vooral laat je de saus ontdooien. Dat is belangrijk om ze gelijkmatig te kunnen opwarmen. Ontdooien gebeurt liefst langzaam en goed afgedekt in de koelkast. Niet op kamertemperatuur, dus.

Dat geldt trouwens voor al je bevroren voedsel. Door de lage temperatuur in de koelkast krijgen bacteriën namelijk minder kans. Haal je saus wel op tijd uit de diepvries want het ontdooien duurt wel wat langer op deze manier. Reken op een halve dag, afhankelijk van de portie.

Traag opwarmen

Vervolgens warm je de saus traag op in een pan op een laag vuurtje. Vergeet daarbij niet regelmatig te roeren. Invriezen verandert immers de structuur van de saus. Het vocht zal niet meer gebonden zijn met de rest van de saus. Blijft ze waterig bij het opwarmen? Laat ze dan eventjes inkoken of voeg bindmiddel toe.

Een gebonden saus of een sausje met zuivelproducten zoals room vries je sowieso beter niet in. Doe je het toch, dan kun je ze beter au bain-marie verwarmen. Zo loop je minder kans op schiften.

Iets sneller

De volgende methode gaat iets sneller. Voorwaarde is dat je de saus uit de diepvries meteen na het ontdooien kunt opwarmen. Het werkt ook alleen voor kleine hoeveelheden. Voor grotere porties duurt het ontdooien te lang. Zo maken bacteriën meer kans. Check eerst of je saus in een waterdicht bakje of zakjezit. Leg dit vervolgens in een grote bak met koud water in de gootsteen. Zorg dat het steeds ondergedompeld blijft en dat het water goed koud blijft. Zo is je saus al in een halfuurtje ontdooid.

Saus uit de diepvries snel opwarmen

Ben je écht gehaast, kun je de microgolfoven gebruiken op de juiste stand. Dus niet aan volle capaciteit, en alleen in kleine porties. Het probleem met een magnetron is dat hij de saus niet gelijkmatig opwarmt.Ook regelmatig roeren, is wat onhandig bij het toestel. Dat gaat gewoon veel beter in een pan op het vuur. Je kunt saus uit de diepvries daarom beter niet opwarmen in de microgolf.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen