Meest recente artikelen

Hoeveel pasta voorzie ik per persoon?

Nooit meer te veel pasta

Hoeveel pasta voorzie ik per persoon? Artikel

Wil je weten hoeveel pasta je per persoon moet voorzien? Deze handige richtlijn helpt je om altijd de juiste portie te serveren. Zo blijf je niet met een heleboel restjes zitten en voorkom je voedselverspilling.

Staat er vandaag pasta op het menu? Geweldig! Maar hoeveel pasta moet je eigenlijk voorzien per persoon? Wij klaren het voor je uit.

Hoeveel pasta reken je per persoon?

Reken gemiddeld zo'n 100 tot 125 gram droge pasta per persoon. Voor kleinere eters, kinderen en voorgerechten voorzie je zo'n 80 gram.

Verschillende pastasoorten

Of je nu penne, spirelli, spaghetti of fusilli wilt maken: in principe voorzie je evenveel pasta per persoon, ongeacht de pastasoort. Wat wel een verschil maakt, is of je kiest voor witte of volkorenpasta. Aangezien er in volkorenpasta meer vezels zitten, krijg je hier sneller een voldaan gevoel van en heb je er dus wat minder van nodig. Ook wanneer er eieren in het pastadeeg verwerkt zitten of als je van plan bent om de pasta te serveren met vullende ingrediënten als room, veel kaas of vet vlees, kun je gerust wat minder pasta gebruiken.

Zo lang moet je pasta koken

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen