Meest recente artikelen

Moet ik zuinig zijn met eieren?

Hoeveel mag je er eten?

Moet ik zuinig zijn met eieren? Artikel

Eitjes zijn goedkoop, voedzaam en superlekker. Maar hoeveel mag je er eigenlijk eten per week? Karolien Olaerts zocht het uit.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

“Moet ik zuinig zijn met eieren?”

Karolien: “Voedingsadviezen die waarschuwen voor eieren, zijn compleet achterhaald. Het klopt niet dat eieren je cholesterolgehalte verhogen. Meer zelfs: een kippenei is bijna een superfood. Eieren zijn heel erg voedzaam en bevatten eiwitten die voor ons ontzettend waardevol zijn: een mens heeft negen essentiële aminozuren nodig die ons lichaam zelf niet kan aanmaken, een kippenei bevat die in de perfecte verhouding. Daarnaast bevatten eieren veel vitamines (D, A, B12) en mineralen zoals ijzer en zink. Adviezen over hoeveelheden variëren. Volgens het Vlaams Instituut Gezond Leven hou je het best op maximaal zes eieren per week, maar dat is een vrij conservatief getal. Ga gerust hoger, zolang je er geen twintig per week eet. Kies wel voor Belgische bio-eieren als je budget dat toelaat, want dat is de meest diervriendelijke en lokale optie. Je herkent die eitjes aan de code op het doosje: die begint met BE-0.”

Libelle Lekker selecteerde alvast wat recepten met eieren

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen