Meest recente artikelen

Uit de diepvries, op tafel: hoe moet je soep ontdooien?

Er zijn 3 manieren!

Uit de diepvries, op tafel: hoe moet je soep ontdooien? Artikel

Makkelijk, zo’n heerlijk soepje recht uit de diepvries. Maar: hoe moet je soep ontdooien zodat ze nog even lekker is als voor het invriezen? Enkele opties…

Soep maak je makkelijk in grote hoeveelheden. In de koelkast bewaart ze enkele dagen, in de diepvries nog veel langer. Het is dus een dankbaar gerecht om een voorraadje mee aan te leggen voor als het snel moet gaan. Maar hoe moet je soep ontdooien opdat ze even smaakvol en gezond en blijft? Je hebt drie mogelijkheden.

De eerste en beste optie: in de koelkast

De beste manier is je soep in de koelkast laten ontdooien. Omdat het traag gaat, worden de vitaminen beter bewaard. Daarnaast doodt de koude eventuele bacteriën. Het duurt misschien wat langer maar het is wel handig, als je wat vooruitdenkt. Het duurt namelijk makkelijk een tot twee dagen, afhankelijk van hoeveel soep je wilt ontdooien. Eens ze ontdooid is, verwarm je ze op een zacht vuurtje, net onder het kookpunt.

Soep ontdooien in een warmwaterbadje

Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!

In de microgolf: goed idee of niet?

Plastic potjes kunnen het hormoonverstorende stofje Bisfenol A bevatten. Als je soep in zo'n potje opwarmt, is ze niet meer zo heel erg gezond. Ga je toch voor de magnetron, doe de soep dan in een microgolf-proof stenen kommetje. Gebruik je glazen bewaardozen? Check dan eerst of ze de temperatuurschommeling aankunnen. Pyrex potjes zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

Tip: check je soep na het ontdooien

Controleer of het invriezen en ontdooien de textuur en smaak van je soep niet beïnvloed heeft. Is ze te dik geworden? Voeg water en eventueel wat extra bouillon toe voor de smaak. Ook zout, wat citroensap en verse kruiden kunnen wonderen doen voor een ontdooid soepje.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen