Meest recente artikelen

3 x romige klassiekers

Met zuivelroom of haver cuisine

3 x romige klassiekers Artikel

Advertorial

Wat hebben vol-au-vent, quiche en een vispannetje met elkaar gemeen? Een heerlijk romige smaak natuurlijk. Voortaan zijn er twee manieren om voor die smeuïge toets te zorgen: klassieke zuivelroom of de nieuwe plantaardige haver cuisine. Aan jou de keuze!

De vertrouwde volle room blijft een uitstekende manier om je hartverwarmende klassiekers die heerlijk rijke toets te geven. Als je voor Inex slagroom 40% kiest, voeg je daar ineens ook de unieke smaak van Belgische weidemelk aan toe.

Maar wist je dat er nu ook een lichter alternatief bestaat? De nieuwe Inex haver cuisine 15% is volledig plantaardig en brengt je hartige gerechten smeuïg op smaak. Tegelijk is deze haver cuisine lactosevrij en dus makkelijk verteerbaar.

Voortaan kun je dus kiezen voor welke romige smaakmaker je gaat:
Inex slagroom 40% of Inex haver cuisine 15%.

Probeer het meteen uit met deze drie recepten!

Wist je dat….
… Inex slagroom 40% al jaren een topscore van 3 sterren ('Superior Taste Award') behaalt bij het toonaangevende International Taste & Quality Institute (ITQI)?
… Inex haver cuisine 15% niet alleen lactosevrij, maar ook glutenvrij en vegan is?

 

links: driesterrenslagroom voor 100% smaak
rechts: 100% plantaardige smaakmaker voor een lichte romige toets

 

Vispannetje met puree

Met Inex slagroom 40% of Inex haver cuisine 15%

4 pers. • 25 min. + 20 min. in de oven

• 600 g kabeljauw
• 100 g grijze garnalen, voor de afwerking
• 200 ml Inex room 40% of Inex haver cuisine 15%*
• 400 ml Lacroix visfond
• 2 stengels prei
• enkele takjes verse dragon, gerist
• 1 el bloem
voor de puree
• 1,2 kg aardappelen
• 100 g boter
• nootmuskaat, peper en zout

*Als je de Inex haver cuisine 15% gebruikt, kun je een extra lepel bloem toevoegen voor meer binding

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af. Voeg boter, nootmuskaat, peper en zout toe en maak met een stamper puree.
2 Giet de visfond in een kookpot en breng aan de kook. Voeg vervolgens de blokjes vis toe en pocheer gedurende 2 à 3 minuten op een zacht vuur tot de vis net gaar is.
3 Spoel de prei, snipper in ringen. Verhit wat vetstof in een pan en bak de prei zachtjes gaar. Voeg vervolgens de dragon toe. Bestrooi de prei met bloem en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de visfond al roerend toe aan de prei tot de saus indikt. Voeg Inex room of Inex haver cuisine toe en kruid met peper en zout. Voeg tot slot de blokjes vis toe aan de prei.
4 Lepel de puree op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de vis met groenten. Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
5 Werk af met nog wat extra dragon en grijze garnalen.

***

Vol-au-vent van parelhoen

Met Inex slagroom 40%

4 pers. – 45 min.

– 600 g parelhoenfilets
– 250 g kalfsgehakt
– 250 g champignons
– 800 ml Lacroix gevogeltefond
– 200 ml Inex room 40%
– 4 bladerdeeggebakjes
– sap van ½ citroen
– 50 g boter
– 70 g bloem
– 1 eierdooier
– 2 el panko
– enkele takjes peterselie
– frietjes of puree om erbij te serveren

1. Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de parelhoen toe. Kook 20 minuten (of tot de parelhoen gaar is). Leg de parelhoen apart, laat afkoelen en trek in stukken.
2. Meng het gehakt met de eierdooier en panko. Draai er kleine balletjes van en kook ze in de gevogeltefond tot ze komen boven drijven. Leg de balletjes apart.
3. Verhit wat vetstof in een pan en stoof de champignons 3 minuten aan.
4. Laat de boter smelten in een kookpot, voeg bloem toe en roer met een garde tot een roux. Haal de pot van het vuur en giet de gevogeltefond zachtjes bij de roux. Zet de pot opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg Inex room of Inex haver cuisine toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
5. Voeg de parelhoenstukjes, gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Laat nog even op het vuur staan zodat alles goed warm wordt. Voeg tot slot het sap van de citroen toe en kruid met peper en zout.
6. Haal de dekseltjes van de bladerdeeggebakjes, vul die met vol-au-vent en plaats de dekseltjes terug. Werk af met peterselie en serveer met frietjes of puree.

***
Mini quiches met broccoli

Met Inex slagroom 40% of Inex haver cuisine 15%

4 stuks – 10 min. + 40 min. in de oven

– 2 rollen kruimeldeeg (kant-en-klaar)
– 3 eieren
– 2 eidooiers
– 250 ml Inex volle melk
– 200 ml Inex room 40% of Inex haver cuisine 15%
– 100 g geraspte Cheddar
– 4 roosjes broccoli
– 1 pruimtomaat
– boter en bloem
– peper en zout
– 4 taartvormpjes van 12 cm diameter

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg op een bebloemd werkblad en maak rondjes die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Duw ze voorzichtig in de beboterde en bebloemde vormpjes, bedek met bakpapier en bakparels en schuif 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels en laat de bodempjes nog 5 minuten kleuren.
2. Klop de eieren los met de melk, de Inex room of Inex haver cuisine, de geraspte cheddar, peper en zout. Snij de tomaat in kwartjes en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
3. Vul de vormpjes met de broccoliroosjes, kwartjes tomaat en schenk de vulling erbij.
4. Schuif nog 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen op een rooster, ontvorm en serveer.
Lekker met een herfstsalade erbij.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen