Meest recente artikelen

Zo veel zin in koekjes? Dit recept is zo simpel als wat!

Met 4 ingrediënten uit je kast

Zo veel zin in koekjes? Dit recept is zo simpel als wat! Artikel

Dit recept voor koekjes is zo simpel als wat. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig, plus een koelkast en een oven. Het moeilijkste aan deze koekjes? Je inhouden om ze niet allemaal ineens op te eten.

Op zoek naar een makkelijk recept voor lekkere koekjes? Deze knapperige zandkoekjes zijn het perfecte gezelschap voor je shotje cafeïne in de namiddag. Hou je meer van boterkoekjes? Lees dan zeker verder, want ook dat koekjesrecept is zo simpel als het maar kan zijn. Je hebt er ook maar 4 ingrediënten voor nodig. Bovendien hoef je het deeg minder lang te laten rusten in de koelkast. Nog sneller koekjes, dus!

Je kan de simpele koekjes achteraf pimpen met glazuur of een laagje chocolade. Of eenvoudigweg spelen met de vorm door verschillende koekjesvormpjes te gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop!

Voor 20 heerlijkezandkoekjes

Ingrediënten

 • 375 g bloem
 • 250 g koude boter
 • 125 g griessuiker
 • 1 pakje vanillesuiker

Aan de slag…

 1. Snij de boter in blokjes. Meng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.
 2. Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Rol het in plasticfolie en laat het 6 uur opstijven in de koelkast.
 3. Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met vormpjes koekjes uit.
 4. Leg ze op voldoende afstand op bakpapier op de bakplaat. Bak ze 12 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C, tot de randjes iets donkerder kleuren.
 5. Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Voor 25 simpeleboterkoekjes

Ingrediënten

 • 300 g zelfrijzende bloem
 • 225 g boter
 • 175 g suiker
 • 1 ei
 • 1 eidooier

Aan de slag…

 1. Roer de boter romig met de suiker. Meng met het ei en de bloem.
 2. Kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
 3. Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met vormpjes koekjes uit.
 4. Leg ze op voldoende afstand op bakpapier op de bakplaat. Roer de eidooier los met een koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
 5. Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen