Meest recente artikelen

Kerstkoekjes maken met glazuur: zo doe je dat

Spectaculair mooi!

  • Deel dit artikel:
Kerstkoekjes maken met glazuur: zo doe je dat Artikel

Kerstmis staat voor gezelligheid en samen dingen doen. Samen koekjes bakken, bijvoorbeeld. Versier ze met suikerglazuur en maak de mooiste koekjes ooit!

1 De basis: het juiste koekje

Koekjes die je gaat versieren met suikerglazuur, moeten stevig en hard zijn. Deze kerstkoekjes zijn een prima basis, maar ook met (harde) speculaas lukt het prima.

Steek met vormpjes leuke figuurtjes uit het deeg, bak de koekjes tot de randjes beginnen te kleuren en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Dan is het tijd om het glazuur te maken.

Gebruik bijvoorbeeld deze vormpjes uit de Libelle Lekker Shop.

Set koekjesvormpjes snowflake Libelle Lekker Shop

2 Suikerglazuur maken

Doe in een kommetje 100 g poedersuiker en doe er 10 ml koud water bij. Meng goed om, tot je een dik-lopend glazuur krijgt zonder klontertjes. Maak per kleur die je gaat gebruiken een apart kommetje glazuur. Om het glazuur te kleuren, gebruik je best voedingskleurstof in gelvorm – die is te koop bij winkels waar je bakmaterialen kunt kopen. Vloeibare kleurstof zou je glazuur verder kunnen verdunnen, waardoor het moeilijker opstijft. In de gels zijn ook veel meer mooie kleuren verkrijgbaar. Kleurstof in gelvorm doseer je met een tandenstoker. Je hebt er maar een héél klein beetje van nodig om een mooi gekleurd glazuur te krijgen.

3 Aan de slag

Kerstkoekjes maken met glazuur: zo doe je datDoe een beetje van het glazuur in een spuitzak met een heel fijn mondje (als je die niet hebt, kun je er ook zelf eentje plooien van bakpapier). Er zijn twee manieren om de koekjes te versieren: met dunne lijntjes die je op de koekjes tekent, of met ingekleurde vlakken. Ga je voor lijntjes, teken dan op je koekje zoals je met een stift zou doen. Ga je voor vlakken, overtrek dan eerst de contouren van de verschillende vlakken met de juiste kleur en vul ze daarna op met glazuur, dat je uitstrijkt met een spateltje of met de bolle kant van een koffielepel. Je kunt de vlakken ook nog versieren met lijntjes die je er later op ‘tekent’ met glazuur. Laat je koekjes een volledige nacht drogen voor je ervan eet: het glazuur heeft tijd nodig om uit te harden.

Mooie voorbeelden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karen 🇨🇦 (@stoneybrooktrail) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Petite Patisserie Kaunas (@la_petite_patisserie_kepyklele) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kooky Crumbs & Crafts (@kooky.crumbsandcrafts) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door One World Cafe (@1_world_cafe) op

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.