Recept

Basisrecept zandkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bak deze knapperige koekjes zelf: ideaal voor je koffiepauze!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes. Meng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik. Steek er met behulp van vormpjes koekjes uit.

  4. 4

    Leg de koekjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 12 à 20 minuten, op 175°C. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen iets donkerder beginnen te kleuren.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Basisrecept zandkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes. Meng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik. Steek er met behulp van vormpjes koekjes uit.

  4. 4

    Leg de koekjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 12 à 20 minuten, op 175°C. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen iets donkerder beginnen te kleuren.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!