Basisrecept zandkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Basisrecept zandkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bak deze knapperige koekjes zelf: ideaal voor je koffiepauze!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes. Meng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik. Steek er met behulp van vormpjes koekjes uit.

  4. 4

    Leg de koekjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 12 à 20 minuten, op 175°C. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen iets donkerder beginnen te kleuren.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes. Meng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 à 1 cm dik. Steek er met behulp van vormpjes koekjes uit.

  4. 4

    Leg de koekjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 12 à 20 minuten, op 175°C. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen iets donkerder beginnen te kleuren.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.