Meest recente artikelen

Snel vis ontdooien: zo doe je het

Vlotjes aan tafel

Snel vis ontdooien: zo doe je het How to's

Oeps, de vis voor vanavond niet op tijd uit de diepvries gehaald? Geen probleem: met de methode om snel vis te ontdooien die we je hieronder uitleggen, is het zo gepiept.

Heb je impulsief beslist om de barbecue aan te steken vanavond, maar moet je de vis nog ontdooien? Of ben je vergeten om 'm deze ochtend uit de diepvries te halen? Herkenbaar.

Gelukkig hoef je niet te panikeren: vis ontdooien kan ook snel! Op deze manier is de klus geklaard in 20 à 60 minuten (afhankelijk van de grootte van je stuk vis).

Vis ontdooien: de allersnelste manier

  1. Haal de vis uit zijn oorspronkelijke verpakking.
  2. Stop 'm in een ziplockzakje, duw de lucht eruit en sluit het zakje af.
  3. Leg het zakje in een kom of schaal (het moet er volledig in passen).
  4. Vul de kom met koel water (niet warmer dan 5°C om bacterievorming te voorkomen) en leg iets op het zakje om het onder water te houden.
  5. Vervang het water om de 10 minuten totdat de vis ontdooid is. Daarna verwijder je 'm uit het zakje en bereid je 'm meteen. Leg de vis zeker niet in de koelkast of opnieuw in de diepvriezer.

6x snelle vis

Nu je favoriete stukje vis ontdooid is, moet je 't enkel nog klaarmaken. Voor deze 6 recepten met vis heb je nog geen halfuur nodig!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen