Meest recente artikelen

Een huis met hongerige visite? Geen stress!

Groententaart met mosterd afgewerkt met tzatziki-burrata

Een huis met hongerige visite? Geen stress! Artikel

Samen met Philips

Etentjes voor familie of vrienden kunnen soms een corvee lijken. Maar wie de dingen een beetje slim aanpakt, hoeft geen uren in de keuken te zwoegen. Integendeel zelfs. De lekkerste gerechten bereid je terwijl je aan het aperitieven bent. Je hoeft zelfs niet te blijven staan bij potten en pannen. Zo relaxt kan visite zijn.

Groententaart met mosterd afgewerkt met tzatziki-burrata

"Deze groententaart kan je heel het jaar door klaarmaken, je krijgt een instant zomergevoel, en de geur maakt me helemaal happy", vertelt chef-kok Sofie Dumont. "Voeg daar nog de burrata dressing met look, dille en komkommer aan toe en je hoort mij niet meer! In de winter met maak ik hem met knolselder, pastinaak en wat nootjes. Jongens, jongens …"

Het volledige recept kan je onderaan dit artikel nog eens nalezen. Ontdek alle recepten van Sofie Dumont met de Airfryer hier.

Samen genieten

We leggen ons vaak te veel druk op. Dinertjes moeten perfect zijn en er komt bijna een uurschema aan te pas om alles op tijd klaar en gaar te hebben. Nergens voor nodig. Want, geef toe, onverwacht bezoek is vaak het leukste bezoek, niet?
Het gaat dus niet om de uren die je investeert. Alles draait om goed eten, leuk gezelschap en een gezellig, nonchalant sfeertje. Niets zo fijn bovendien als je in een mum van tijd iets lekkers én gezonds tevoorschijn tovert. En dat kan moeiteloos! Al helemaal met de nieuwe Philips Airfryer XXL want die neemt zowat al het werk voor zijn rekening. Stressloos koken dus, ook als er volk over de vloer komt. Kwestie van samen te genieten.

Zeg het met groenten

Op de pizzaplaat, een van de vele handige accessoires die je bij het toestel kan aanschaffen, bereid je in geen tijd en zonder enige moeite een heerlijke groententaart op een bodempje van pittige mosterd. De korst- of bladerdeeg voorzie je van een laagje mosterd en daarop spreid je je favoriete groenten of wat er toevallig in de koelkast ligt. Even in de voorverwarmde Airfryer zwieren en smullen maar. Inventief koken voor dummies. Het lijkt bijna te mooi, en vooral te eenvoudig, om waar te zijn. Maar het resultaat is een smaakbommetje zonder vergelijk. Afwerken doe je met een originele dressing die je eventueel op voorhand klaarmaakt. Wat dacht je van burrata tatziki-stijl?

Kidsproof

Niet helemaal zeker of de kinderen ook tuk zijn op mosterd? Geen zorgen, je maakt net zo snel een iets minder pittige variant. Zo simpel kan het zijn om voor een hele bende lekker en gezond te koken. Soms is less echt more. En je hoeft er niet je eens je apéro voor te laten staan. Maximale smaak en dat met een minimale hoeveelheid vet, de Philips Airfryer XXL werkt immers met hete lucht. Zo eet je gezonder en nog smaakvoller. Want alle groenten van dit fijne groententaartje komen volledig en ten volle tot hun recht. Krokant vanbuiten en sappig vanbinnen.

Relaxed genieten

Voorbereiding heb je er dus nauwelijks aan en ook de afwas klaar je in een recordtijd. Even de pizzaplaat onder de kraan spoelen en dat is ook weeral gefikst. En dat groot en klein ondertussen een stevige portie groenten binnen hebben, is mooi meegenomen. Wedden dat het smaakt naar meer?

Wat je moet weten over de Philips Airfryer XXL

Het toestel is veelzijdig, je kunt ermee frituren, bakken, grillen, braden en zelfs opwarmen.
Het heeft een handig groot formaat, van een hele kip van 1,4 kilo tot frietjes voor iedereen. En dat 1,5 keer sneller dan in een conventionele oven. Bovendien houdt de handige warmhoudmodus elk gerecht tot 30 min. lekker warm.
De Philips Airfryer XXL gebruikt hete lucht in plaats van olie en kan ook vet onttrekken. Gerechten kunnen tot 90% minder vet bevatten.
Met de Airfryer XXL komt ook een app NutriU én een receptenboek, samen goed voor honderden recepten. Je favorieten sla je makkelijk op.
De uitneembare Airfryer QuickClean-gaasmand met antiaanbaklaag maak je in geen tijd schoon. Alle verwijderbare onderdelen pop je snel in de vaatwasmachine.
Dankzij de nieuwe Smart Sensing-technologie worden de tijd en de temperatuur door slimme sensoren automatisch aangepast tijdens het bereiden. Kies één van de vijf voorgeprogrammeerde 'smart chef' gerechten waaronder een volledige kip, kippenbouten, diepvries en verse frietjes, en vis. Perfect gaar dus, zonder moeite.

Meer weten? Ontdek de Philips Airfryer XXL hier.

Recept: Groententaart met mosterd afgewerkt met tzatziki-burrata

Ingrediënten :

  • 1 kant en klaar bladerdeeg
  • groenten van het seizoen
  • lente-ui, sjalot, broccolini, jonge wortel , tros tomaatjes, erwten, venkel, prei, …
  • 2 el mosterd
  • 2 el olijfolie, peper en zout

Buratta tzatziki :

  • 1 bol burrata
  • 1 teen look
  • ½ bot dille
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • fleur de sel
  • ½ komkommer

Bereiding :

Smeer 2 el mosterd gelijkmatig, rondom rond open op de cirkel bladerdeeg.
Was, schil en snij alle groenten in schijven van max een dikke halve centimeter en schik ze naast elkaar op de bodem, als laatste de tomaatjes en erwten.
Rol de zijkanten op zodat de taart past op het pizza bodem accessoire van de airfryer.
Bak hem gedurende 25' op 160° in de Airfryer.
Maak ondertussen de tzatziki-burrata.
Neem een schaaltje en snij de burrata in stukjes.
Rasp er de komkommer over, en de fijngehakte dille.
Rasp de look in een kommetje met de olie en meng, verdeel dit over de burrata.
Serveer met een slice groenten taart…heerlijk!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen