Meest recente artikelen

Ook dit kun je doen met steakmessen

Ze zijn multifunctioneler dan je denkt!

Ook dit kun je doen met steakmessen Artikel

Met een steakmes snijd je door die heerlijke biefstuk als was het boter, maar je kunt er ook nog heel wat andere dingen mee doen in de keuken. Voor sommige dingen, zoals groenten in blokjes snijden, is het handig om gewoon een scherp koksmes te gebruiken, maar de tandjes van een steakmes komen soms goed van pas!

Kaas

Hoewel een kaasmes niet altijd tandjes heeft, kan een steakmes wel handig zijn om een grotere blok kaas mee in blokjes te snijden. Ideaal voor als je een perfecte aperoplank of kaasplank wil samenstellen!

Tomaten

Platte tomaten en witte t-shirts vol tomatensap zijn verleden tijd als je tomaten met een steakmes snijdt. Door de tandjes is het makkelijker om door het velletje van de tomaten te snijden zonder ze te pletten of zonder dat ze openbarsten. Zeker voor het halveren van kerstomaatjes zijn tandjes handig.

Brood

Een goed steakmes kan ook dienst doen als broodmes. Ideaal om je zelfgebakken no-knead bread of zuurdesembrood mee te snijden in een vlotte beweging.

Pizza

Heb je geen pizzasnijder in huis? Dan is een steakmes uiteraard een betere optie dan een gewoon koksmes. Dankzij de tandjes kun je vlotjes door de korst snijden, zonder dat de pizzabodem scheurt.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen