Meest recente artikelen

Waarom steakmessen het verschil maken

Een must voor fans van biefstuk

Waarom steakmessen het verschil maken Artikel

Topvlees snij je met een goed mes. Daarom zijn steakmessen een must in je keukenlade. Wat maakt ze zoveel beter dan een gewoon mes?

Bestel je biefstuk op restaurant, dan krijg je bijna altijd ook een steakmes naast je bord ter vervanging van het gewone mes. Ze staan niet alleen mooi op tafel, maar ze zijn ook gewoon beter. Ze glijden moeiteloos door elk stukje gebakken vlees, in tegenstelling tot gewone tafelmessen.

Een goed steakmes heeft een slank maar stevig en scherp lemmet. Dat is liefst ook een beetje buigzaam. Kies liefst voor messen met een roestvrijstalen lemmet: dat gaat niet oxideren.

Er bestaan steakmessen met een gladde en met een gekartelde snede. Let erop dat een gekarteld lemmet niet te dik is: dan trek je het vlees uit elkaar, eerder dan het in mooie stukken te snijden. Het vlees verliest daarbij veel vocht. Pure vleesliefhebbers kiezen daarom meestal voor een gladde snede: die glijdt soepel door het vlees en snijdt je biefstuk of kotelet in mooie stukken. Een mes met gekartelde snede raden we aan als je er ook nog andere dingen mee wilt snijden dan alleen vlees. Pizza, bijvoorbeeld, of stokbrood en plakjes tomaat. Je zou kunnen zeggen dat gekartelde steakmessen universeler zijn, en gladde steakmessen scherper.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen