Madeleines met citroenverbena en framboos
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Madeleines met citroenverbena en framboos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De madeleine is zo'n klassieker dat je er niet mee mag knoeien. In dit recept draait het volledig rond de prachtige balans tussen zoet en zuur. Citroenverbena of verveine is het kruid dat je kent van klassieke snoepjes zoals zure beertjes. Het licht citroenachtige aroma gaat perfect samen met het fruitige van framboos.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Snipper de citroenverbena fijn en roer door de gesmolten boter. Laat volledig afkoelen.

  2. 2

    Klop de eieren met de dooier, de honing en de poedersuiker luchtig in de keukenrobot. Voeg de zelfrijzende bloem en de vanille-essence toe. Doe er de boter en de frambozen bij en meng opnieuw.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het beslag over een madeleinevorm en bak de cakejes 10 à 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en serveer. Je kunt de madeleines drie dagen bewaren in een afgesloten koekjestrommel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Snipper de citroenverbena fijn en roer door de gesmolten boter. Laat volledig afkoelen.

  2. 2

    Klop de eieren met de dooier, de honing en de poedersuiker luchtig in de keukenrobot. Voeg de zelfrijzende bloem en de vanille-essence toe. Doe er de boter en de frambozen bij en meng opnieuw.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het beslag over een madeleinevorm en bak de cakejes 10 à 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en serveer. Je kunt de madeleines drie dagen bewaren in een afgesloten koekjestrommel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.