Citroencake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroencake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieker onder de cakes

bereiding
  1. 1

    verwarm de oven voor op 180°C. vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroenen en pers daarna de vruchten uit.

  3. 3

    klop de boter met de suiker tot een luchtige crème. voeg een voor een de eieren toe. meng er dan de bloem door, het citroensap en de geraspte schil.

  4. 4

    Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven. Test even met een prikker of de cake binnenin droog is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Roer de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Giet over de cake en strijk glad. Laat 1 uur opstijven alvorens te serveren. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    verwarm de oven voor op 180°C. vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroenen en pers daarna de vruchten uit.

  3. 3

    klop de boter met de suiker tot een luchtige crème. voeg een voor een de eieren toe. meng er dan de bloem door, het citroensap en de geraspte schil.

  4. 4

    Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven. Test even met een prikker of de cake binnenin droog is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Roer de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Giet over de cake en strijk glad. Laat 1 uur opstijven alvorens te serveren. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.