Meest recente artikelen

Hét geheim voor de perfecte quichebodem? Wodka!

Jep, dat lees je goed!

Hét geheim voor de perfecte quichebodem? Wodka! Artikel

Als je soms quiches of een taarten maakt met een zelfgemaakte bodem, dan weet je dat dat niet altijd een eenvoudige klus is. Wij hebben gelukkig dé hack om je deeg iedere keer opnieuw perfect licht en lekker kruimelig te krijgen.

Wanneer je zelfgemaakt deeg uitrolt, komen er weleens barstjes in. Om dat te voorkomen, voegen veel mensen wat extra water toe. Op zich een goed idee, want dan kan je het deeg makkelijker uitrollen, maar het maakt je gebakken deeg een pak minder luchtig.

Volgens een van de chefs uit America's Test Kitchen komt dat omdat water de gluten in je deeg extra activeert. Bij brood- en pizzadeeg is dat natuurlijk de bedoeling, maar taartbodems hebben daar geen baat bij. Het zijn precies die glutenstrengen die ervoor zorgen dat een taart- of quichebodem zwaar wordt.

Wat hij voorstelt als oplossing? De helft van het water in je deeg vervangen door wodka. Het klinkt erg raar, maar de alcohol verdampt en zorgt voor een lekker lichte, vlokkerige bodem. Wodka is daar ideaal voor, want 't laat geen smaakje achter. Gebruik hier natuurlijk niet je beste wodka voor; een goedkope variant is voldoende.

Bron: tomsfoodieblog.com

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen