Meest recente artikelen

3 trucjes voor een lekkere zelfgemaakte limonade

En ze kosten bijna niks!

3 trucjes voor een lekkere zelfgemaakte limonade Artikel

Je homemade limonade pimpen, het kan met 3 spotgoedkope ingrediënten. Lees snel hoe je 'm nog verfrissender maakt.

Het principe van een zelfgemaakte limonade is vrij eenvoudig. Kook water met suiker, en leng na dien aan met vruchtensap. Zet koel voor een paar uur en klaar is kees. Je kan limonade maken op basis van:

Zo krijg je limonade nog lekkerder

  1. In plaats van je suikerwater aan te lengen met vruchtensap, kan je beter eerst de vruchten crushen met een standmixer. Dat kan bij citroenen, limoenen, pompelmoes en zelfs met rabarber. Waarom? De gecrushte vruchen in zijn geheel bevatten veel meer smaak dan enkel het sap. Gebruik bij voorkeur biologische vruchten en was de schil goed voor je ze gebruikt. Vergeet nadien natuurlijk niet te zeven voor je het koel zet.
  2. Ultieme tip voor lekkere citroenlimonade? Halveer de citroenen en rooster ze eerst 20 minuten in de oven. Het suikergehalte van de vrucht gaat omhoog en de bitterheid daalt. Wedden dat je minder suiker zal toevoegen?
  3. Het klinkt misschien wat raar, maar een snuifje zout toevoegen aan je zelfgemaakte limonade is ook een goed idee. Het zout balanceert lekker met de suiker en de limonade krijgt meer karakter.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen