Recept

Pompoenravioli met king krab, ricotta en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk gerechtje, perfect voor je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen met schil in stukken. Schik in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Leg de kruiden erbij. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Verwijder de schil en mix het vruchtvlees tot een gladde puree. Je hebt 200 g puree nodig.

  2. 2

    Maak het pastadeeg. Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden. Meng de losgeklopte eieren met de pompoenpuree door de bloem en kneed tot een homogeen glad en elastisch deeg. Vorm 4 gelijke bolletjes van het deeg en wikkel ze in een vel vershoudfolie. Laat de deegbollen 1,5 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Maak de vulling. Laat het vruchtvlees van de krab zorgvuldig uitlekken. Prak fijn en meng met de ricotta. Snipper er de munt en de bladpeterselie bij en breng op smaak met peper en zout. Meng nogmaals.

  4. 4

    Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw een bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem. Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal zo’n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst) tot je een lang dun vel deeg krijgt. Stand 7 is ideaal. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en snij er rondjes uit van ± 6 cm doorsnede.

  5. 5

    Vorm kleine bolletjes van de krabvulling en leg op de rondjes pasta. Klop het ei los, voeg wat water bij en bestrijk de randen van ieder stukje deeg. Dek af met een ander rondje pasta en duw de randen stevig aan. Steek met een ronde gekartelde uitsteekvorm mooie cirkeltjes uit en doe het overtollige deeg weg.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de king krab-poten in een ovenschaal, giet er wat olijfolie bij en gaar ze 10 minuten in de hete oven.

  7. 7

    Kook de ravioli gaar in kokend gezouten water. Dit duurt ± 4 minuten. Haal uit het water en laat uitlekken.

  8. 8

    Warm de boter op en rasp er de citroenzeste bij. Leg op ieder bordje enkele krabravioli en serveer er 1 of 2 king krabpoten bij. Besprenkel met citroenboter en werk verder af met enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenravioli met king krab, ricotta en munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!