Recept

Spinazietortellini met langoustine en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo luxueus kan pasta zijn! Perfect voor je feestdiner.

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie zorgvuldig en zwier droog. Zet een pot op het vuur met olijfolie en laat de spinazie erin slinken, kruid met peper en zout. Haal de spinazie uit de pot en knijp heel goed uit. Mix de puree fijn met een staafmixer. Je hebt 150 g van de puree nodig.

  2. 2

    Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden van de bloem. Meng 4 losgeklopte eieren en de spinaziepuree door de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg. Verdeel het spinazie-pasta-deeg in 4 gelijke bolletjes, wikkel ieder bolletje deeg in een vel vershoudfolie en laat zo’n 1,5 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Bereid de vulling. Bak hiervoor de langoustinestaarten krokant in wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Hak de dille en de bieslook fijn en meng samen met de citroenzeste en de mascarpone onder de langoustinestaarten. Breng op smaak met peper en zout. Laat de vulling rusten in de koelkast.

  4. 4

    Start met het maken van de pasta. Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw elk bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem. Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo’n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst) tot je een lang dun vel krijgt. Stand 7 is ideaal. Steek rondjes uit het pastadeeg van ± 7 cm doorsnede. Klop het ei los, leng eventueel aan met wat water.

  5. 5

    Lepel wat vulling in het midden en bestrijk de randjes telkens met wat losgeklopt ei. Vouw het deeg dubbel zodat je flapjes krijgt en druk de randen goed op elkaar. Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger door, en druk ze stevig samen.

  6. 6

    Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix fijn tot een mooie groene pesto. Als je hem liever lopender wilt, kun je wat extra olijfolie toevoegen.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de langoustines in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie. Gaar de langoustines in de hete oven gedurende 10 minuten. Kook de pasta gaar in kokend gezouten water in 3 à 4 minute. Laat goed uitlekken.

  8. 8

    Verdeel de tortellini over de borden, geef er wat pesto en een langoustine bij. Werk af met enkele blaadjes spinazie, een takje dille en geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazietortellini met langoustine en pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!