Recept

Everzwijnravioli met bospaddenstoelen en salieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta met wild, da's altijd een winner. Een perfect gerechtje voor kerst, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Start de dag voordien met het maken van de vulling. Zet een pan op het vuur met boter en laat heet worden. Kruid de stukjes everzwijn met peper en zout en schroei dicht aan alle kanten.

  2. 2

    Zet een pot op het vuur met wat boter. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Fruit de ui en de knoflook in de hete boter en voeg er de stukjes gebakken everzwijn bij. Voeg de rode wijn, de steranijs, kruidnagel, jeneverbes en het kruidenboeket toe. Besmeer het sneetje brood met scherpe mosterd en leg met de mosterdkant op het vlees.

  3. 3

    Zet het deksel op de pot en laat 5 à 6 uur sudderen tot het vlees echt zacht is en uit mekaar valt. Indien het vlees nog te veel vocht bevat, haal het deksel dan van de pot en laat de saus zo nog even verder inkoken. Laat een nachtje rusten.

  4. 4

    Zeef de bloem en maak met een lepel een kuiltje in het midden. Meng 6 losgeklopte eieren door de bloem en kneed stevig tot een homogeen glad en elastisch deeg. Vorm 4 gelijke bolletjes en wikkel ieder bolletje deeg in een vel vershoudfolie. Laat het deeg 1,5 uur rusten in de koelkast. Klop het resterende ei los en leng eventueel aan met wat water.

  5. 5

    Maak ondertussen de boschampignons schoon en bak ze even op in wat boter. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Mix glad en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en meng, samen met de geraspte parmezaan, onder de everzwijngoulash.

  6. 6

    Haal het deeg uit de koelkast en haal het uit de folie. Duw elk bolletje deeg plat en bestuif met wat bloem. Draai het deeg door de dikste stand van de pastamachine. Stel je machine een stand dunner in en draai het er nogmaals door. Herhaal nog zo’n 5 à 6 keer (afhankelijk van de dikte die je wenst) tot je een lang dun vel deeg hebt. Stand 7 is ideaal. Doe de vulling in een spuitzak met een klein spuitmondje en spuit kleine, korte ‘worstjes’ van 2 cm lang telkens op 2 cm van elkaar.

  7. 7

    Bestrijk het strookje deeg naast de ‘worstjes’ met het losgeklopte ei. Rol op, snij het overtollige deeg weg (dit kun je nog gebruiken voor de volgende sessie) en duw goed aan, rondom de vulling en dus tussen de verschillende worstjes. Snij telkens tussen de pakketjes en duw de randen van ieder pakketje nogmaals extra aan met een vork.

  8. 8

    Kook de ravioli gaar in kokend gezouten water in 3 à 4 minuten. Laat goed uitlekken.

  9. 9

    Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon en bak ze even op in de hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de boter smelten en doe er wat salieblaadjes in. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de boschampignons en de salieboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Everzwijnravioli met bospaddenstoelen en salieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!