Meest recente artikelen

Dit is de beste manier om te voorkomen dat appelschijfjes bruin worden

Nee, 't is niet met citroensap!

Dit is de beste manier om te voorkomen dat appelschijfjes bruin worden Artikel

Voorgesneden schijfjes appel zijn de ideale gezonde snack voor op school, maar hoe voorkom je dat ze meteen bruin worden? Wij vonden de oplossing, en die is niet meteen wat je zou verwachten ...

Elke mama kent ‘t wel: een volledige appel vinden je kinderen maar niets, maar als je ‘m in stukjes snijdt, wordt die appel meteen een pák aantrekkelijker! Een topidee voor een gezonde brooddoos, zou je dus denken, maar hoe voorkom je dat de appelschijfjes bruin worden?

Citroensap kan soelaas bieden, maar ook als je geen citroenen in huis hebt, kun je de originele kleur en smaak van de appelpartjes perfect behouden. De gouden tip?

Zout!

Dat hoor je goed: als je de appelschijfjes even onderdompelt in een badje van zout water, blijven ze makkelijk enkele dagen hun frisse kleur behouden.

Appelschijfjes bruin? Vanaf nu nooit meer!

  1. Meng 1/2 kl zout met 250 ml fris water en roer tot het zout opgelost is.
  2. Leg de appelschijfjes in het water en laat ze 10 minuutjes weken.
  3. Giet het water weg en bewaar tot 5 dagen in een afgesloten doosje in de koelkast.
  4. Geef je de appelschijfjes meteen mee? Spoel ze dan even af onder de kraan. Zijn ze pas voor later? Spoel ze dan af nét voor je ze nodig hebt.

Smaakt dat niet vies?

Gek genoeg proef je ‘t zout amper! Zoals je hierboven leest, spoel je de partjes best even af onder de kraan net voor je ze aan je kinderen meegeeft. In dat geval merk je niets van hun zoutbad. Heb je liever een iets intensere appelsmaak? Dan hoef je ze zelfs niet af te spoelen na het uitlekken. Het zout versterkt de natuurlijke smaak van ‘t fruit. Verrassend lekker!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen