Meest recente artikelen

Dit is de beste manier om te voorkomen dat schijfjes appel bruin worden

Nee, 't is niet met citroensap!

  • Deel dit artikel:
Dit is de beste manier om te voorkomen dat schijfjes appel bruin worden Artikel

Voorgesneden schijfjes appel zijn de ideale gezonde snack voor op school, maar hoe voorkom je dat ze meteen bruin worden? Wij vonden de oplossing, en die is niet meteen wat je zou verwachten ...

Elke mama kent ‘t wel: een volledige appel vinden je kinderen maar niets, maar als je ‘m in stukjes snijdt, wordt die appel meteen een pák aantrekkelijker! Een topidee voor een gezonde brooddoos, zou je dus denken, maar hoe voorkom je dat de partjes bruin worden?

Citroensap kan soelaas bieden, maar ook als je geen citroenen in huis hebt, kun je de originele kleur en smaak van de appelschijfjes perfect behouden. De gouden tip?

Zout!

Dat hoor je goed: als je de appelschijfjes even onderdompelt in een badje van zout water, blijven ze makkelijk enkele dagen hun frisse kleur behouden.

Zo doe je het:

  1. Meng 1/2 kl zout met 250 ml fris water en roer tot het zout opgelost is.
  2. Leg de appelschijfjes in het water en laat ze 10 minuutjes weken.
  3. Giet het water weg en bewaar tot 5 dagen in een afgesloten doosje in de koelkast.
  4. Geef je de appelschijfjes meteen mee? Spoel ze dan even af onder de kraan. Zijn ze pas voor later? Spoel ze dan af nét voor je ze nodig hebt.

Smaakt dat niet vies?

Gek genoeg proef je ‘t zout amper! Zoals je hierboven leest, spoel je de partjes best even af onder de kraan net voor je ze aan je kinderen meegeeft. In dat geval merk je niets van hun zoutbad. Heb je liever een iets intensere appelsmaak? Dan hoef je ze zelfs niet af te spoelen na het uitlekken. Het zout versterkt de natuurlijke smaak van ‘t fruit. Verrassend lekker!

Meer lezen?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen