Meest recente artikelen

Wat is een tourneermesje?

Om écht te scoren bij je gasten.

Wat is een tourneermesje? Artikel

Heb jij al gehoord van tourneermesjes? Wij vertellen je hoe je zo'n mesje herkent, waarvoor je het gebruikt en waarop je moet letten als je er eentje koopt.

Hoe ziet het eruit?

Een tourneermesje wordt gekenmerkt door een gebogen, sabelachtig lemmet van 5 tot 7 centimeter met vooraan een vlijmscherpe punt.

 

Waarvoor gebruik je het?

Met een tourneermesje schil je fruit en groenten in een handomdraai. Bovendien kun je je ingrediënten ook makkelijk in een decoratieve vorm snijden. De scherpe punt leent zich ook nog perfect tot het verwijderen van kleine, rotte plekjes in je aardappelen.

 

Heb je het écht nodig?

Als je wilt scoren aan tafel bij je gasten, dan is dit mesje een geweldige hulp. Je kunt je producten er immers mooi mee afwerken. Je aardappelen en wortelen snij je makkelijk op dezelfde grootte en in de perfecte vorm. Zo gaart alles ook gelijkmatig.

 

Waarop moet je letten bij aankoop?

Je vindt honderden tourneermessen, zowel online als offline. Ons advies is om een mes toch in de winkel te kopen. Voel hoe het mes in je hand ligt. Vind je het comfortabel en is het erg scherp en roestbestendig? Dan heb je je ideale tourneermes gevonden. De prijzen variëren van €10 tot €60.

 

Aan de slag!

Je gloednieuwe tourneermes uitproberen, dat doe je met de volgende recepten:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen