Recept

Kippetjes van hardgekookt ei en tonijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de eieren in een pot, overgiet de eieren volledig met water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Neem de pot met eieren van het vuur en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Schil de wortel en snijd hem in ronde plakjes. Snijd vier plakjes nog eens in 2. Maak – voor de kammen van de kippetjes – met de punt van een scherp mesje kleine insnijdingen langs de buitenste rand van de halve wortelschijfjes zodat ze een gekarteld randje krijgen; maak daarna ook de bekjes en de staarten door driehoekjes uit de wortelschijfjes te snijden.

  3. 3

    Snijd de overblijvende wortel en de tomaat in kleine blokjes en de sla in reepjes.

  4. 4

    Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2; verwijder de dooiers, doe ze in een kom en meng ze met de uitgelekte tonijn en de yoghurt. Vul de eieren met het mengsel en druk de twee helften aaneen zodat ze weer hele eieren lijken. Duw de bekjes, kammen en staarten op hun plaats op de plek waar de eierhelften samenkomen.

  5. 5

    Schik de sla op een bord zodat het een kleine weide lijkt, strooi de blokjes tomaat en wortel eroverheen en plaats de kippetjes erbovenop. Dat wordt smullen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippetjes van hardgekookt ei en tonijnsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!