Meest recente artikelen

Goeie vraag: is het veilig om uitgelopen ui of knoflook te eten?

Mag je die kleine groene spruitjes zomaar eten?

  • Deel dit artikel:
Goeie vraag: is het veilig om uitgelopen ui of knoflook te eten? Artikel

Je herkent het vast wel: je staat in de keuken en hebt een teentje knoflook of een ui nodig, maar je ziet er een klein groen spruitje inzitten. Mag je dat zomaar opeten, of gooi je het beter de vuilnisbak in?

Smaakverandering

Hoe langer je de ui en knoflook laat liggen, hoe meer kans dat hij begint door te schieten. Sommigen halen de spruitjes eruit, maar eigenlijk is dat niet nodig: je kunt ze nog perfect eten. Het enige nadeel is dat de smaak van je ui of knoflook hierdoor kan veranderen en een beetje bitterder wordt (zeker als je ’t rauw eet), wat niet altijd smakelijk is in bepaalde gerechten.

Of je ’t er dus uithaalt of niet, is eigenlijk je eigen keuze. Het is wel bewezen dat de spruitjes veel antioxidanten bevatten, dus als het voor jou niet veel uitmaakt, kun je ’t beter mee verwerken in je gerecht.

Zo voorkom je dat je ui of knoflook doorschiet

Het meest ideale is natuurlijk om een ui of teentje knoflook te gebruiken dat er nog altijd goed uitziet. Om te voorkomen dat ze schieten, bewaar je ze best in goede omstandigheden: in een droge, donkere ruimte waar het niet te warm is. Laat ze bovendien niet te lang liggen. Redenen te meer dus om aan de slag te gaan met ui of knoflook!

Heb je deze recepten al gezien?

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Knoflook-parmezaansaus

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pittige pasta met knoflook en citroen

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Bruschetta met schelpjes en knoflook

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensalsa met ui

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Uibloemen met parmezaan

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde uien met appel en gehakt

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen