Meest recente artikelen

Dit zijn Pascale Naessens' favoriete kookboeken

Laat je inspireren

Dit zijn Pascale Naessens' favoriete kookboeken Artikel

De recepten van Pascale Naessens vormen voor veel mensen een grote bron van inspiratie, maar waar laat zij zich zélf door inspireren? Wij vroegen haar in welke kookboeken ze het liefst bladert.

Pascale: "Ik heb in de keuken een kast laten maken speciaal voor kookboeken. Omdat ze al meteen vol stond, kreeg ik het idee om telkens als ik een nieuw boek kocht, er ook eentje weg te doen. Maar dat lukt niet, ik kan moeilijk boeken weggooien. Het gevolg is dat het een chaotische kast is geworden, waarin de boeken bovenop elkaar liggen. Eerlijk, dat vind ik helemaal niet erg. Ik hou van de sfeer die kookboeken creëren, ze brengen kleur en kennis en laten iedere bezoeker meteen weten dat hier mensen wonen die graag lekker eten."

Dit zijn de ultieme leestips van Pascale

Japanse eenvoud

"Het is intussen wel al duidelijk dat ik een voorliefde heb voor de Japanse keuken, omwille van het respect voor de producten en de verse keuken. En om de verfijning en de heerlijke ingrediënten natuurlijk, denk maar aan vis en zeewier. Bovendien weet Matsuhisa als geen andere eenvoud en een topkeuken te combineren."

 

> Nobu, Nobuyuki Matsuhisa, €29,50, Good Cook Publishing

 

Goede koolhydraten

"Dit is het zoveelste schitterende boek dat uitlegt waarom minder (snelle) koolhydraten beter zijn voor ons. Het is een boek dat ik bijna vanbuiten ken. Dit type gezondheidsboeken vormt een deel van mij en van mijn keuken. Ik kan me niet inbeelden dat ze niet in mijn kast zouden liggen."

 

> Altijd trek?, David Ludwig, €12,50, Spectrum Uitgevers

 

Fermenteren is een kunst

"Wil je meer weten over fermenteren, zoek niet verder: dit is veruit het meest complete boek. Het is een heel doorleefd boek, geschreven door een kenner en het komt van binnenuit. Daar hou ik van. Ik gebruik het als inspiratie voor ingemaakte sauzen of bijgerechten zoals mijn saus van gefermenteerde tomaten."

 

> The Art of Fermentation, Sandor Ellix Katz, €24,99, Chelsea Green Publishing Co

 

Hét standaardwerk

"Dit boek van Marc Paesbrugghe, ex-chef van het gerenommeerde Antwerpse toprestaurant Sir Anthony Van Dyck, is voor mij intussen een klassieker. Het verruimt je kennis van heel wat ingrediënten én toont je ook de verschillende bereidingswijzen ervan."

 

> Het Culinaire Standaardwerk, Marc Paesbrugghe, €30, Stichting Kunstboek

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen